Date

Dansbandet Date har varit en konstant närvaro i folkets hjärtan sedan sin bildning 1993, då de började sin resa under namnet Släktingarna. Efter några år och en minnesvärd framträdande som pojkbandet Take That i Sikta mot stjärnorna 1997, antog de det namn vi känner dem som idag - Date.


Med en imponerande TV-historik har Date glänst på nationella scener, från Melodifestivalen till Dansbandskampen och Bingolotto. De har gett svenska folket oförglömliga ögonblick med låtar som "Back for Good" och tävlat i Melodifestivalen tre gånger med hits som "Om du förlåter mig," "Det innersta rummet," och "Hörde änglarna viska ditt namn."

Date har inte bara erövrat publikens hjärtan utan har också belönats med prestigefyllda utmärkelser. År 2006 tog de hem Guldklaven som årets nykomling, och dåvarande basisten Jan Lindberg vann Guldklaven för årets basist samma år. Dessutom har bandet blivit Grammisnominerade för bästa dansbandsalbum.


Deras musikaliska resa sträcker sig bortom scenens rampljus. Date har varit en uppskattad gäst i en mängd TV-program, inklusive Go´kväll, Dansbandslåten, Nyhetsmorgon och Café Norrköping. Med en unik och tidlös sound fortsätter Date att vara en av Sveriges mest älskade dansband, och deras historia är långt ifrån över. Håll ögonen och öronen öppna för vad de har att erbjuda härnäst!


Peter Hecktor – Trummor
Niklas Fjärve – Gitarr och sång
Christian Haraldsson – Sång
Rasmus Eriksson – Gitarr och sång
Mikael Gustafsson – Bas och sång

PRESSBILDER

LYSSNA

TITTA